Over ons

Anne Marie van Bilsen is holistisch kindertherapeute en sinds april 2003 de eigenaresse van Praktijk de Regenboog zowel als de Regenboog Academie.

Vanaf de geboorte kampte de jongste zoon van Anne Marie met gezondheidsproblemen, waar de reguliere medische wereld geen oplossing voor had. Tijdens de zoektocht naar de oplossing, volgde ze een traject aan studies dat resulteerde tot holistisch kindertherapeut. Haar jongste zoon bleek ‘een gevoelig kind’, vanuit daar is Anne Marie zichzelf gaan verdiepen in methodieken die het gevoelige kind en de holistische visie ondersteunen.

Ze schreef haar eerste boek “Gevoelige kinderen, wat kun je voor ze doen”, toen haar eigen kinderen nog klein waren. Naarmate de puberteit van haar kinderen begon en de maatschappij veranderde volgde deel twee, “Opvoeden in deze tijd, handvatten voor ouders”.

In de holistische visie beschouwen we de mens als één geheel. Alle gevoelens, emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar worden gezien. – Dit zo ook bij ouders en kind deze zijn op dezelfde wijze met elkaar verbonden. Een kind is in staat om onverwerkte ‘stukken’ van ouder te dragen. Kinderen reageren sterk op hun ouders en als je als ouders stappen maakt, beweegt je kind met je mee. Kinderen doen niet wat jij zegt ze doen wat jij doet!

Deze wijsheid sluit mooi aan bij de holistische zienswijze waarin je kijkt naar oorsprong van de klacht. Inmiddels heeft Anne Marie vanuit kennis en ervaring een diversiteit aan E-learn modules geschreven. De leerstof bevat veel handvatten die gemakkelijk zijn in te zetten en hierdoor al snel effect heeft op het hele gezin.